Scaled Agile in de Regulatory Context

In de huidige complexe en uitdagende regulatory omgeving zijn de verwachtingen van de wetgevende instanties continu en veeleisend. Afwegingen tussen kwaliteit en tijd zijn niet langer toegestaan. De reis naar Scaled Agile-levering waar veel bedrijven middenin zitten bemoeilijkt dit beeld. Toch is Agile per definitie verkennend van aard, waardoor de reis iteratief kan worden gedefinieerd. Het omvat de afweging van het niet precies weten waar je heen gaat, of wanneer je daar aankomt. Onze ervaring is dat werkelijk agile organisaties, paradoxaal genoeg, zowel stabiel (veerkrachtig, betrouwbaar en efficiënt) als dynamisch (snel, wendbaar en adaptief) zijn. Nergens is deze stabiliteit belangrijker dan in de regulatory context.

Cliënten ervaren vaak dat ontbrekende controle niet een gedeeld probleem is. De druk van leveringstermijnen en kwaliteit is voelbaar voor het senior management in de financiële organisaties. De delivery teams, hoe betrokken en professioneel zij ook zijn, zien controle vaak als een ‘vies woord’ – in feite kan het gebrek aan controle worden gezien als een deugd – die zich manifesteert in vrijheid en flexibiliteit – twee hoekstenen van het Agile-manifest. Agile zelf is niet het probleem, maar Scaled Agile kan niet van de ene op de andere dag worden geïmplementeerd. De overstap naar Agile zelf is een reis die moet worden beheerd en ondersteund, tot de organisatie volwassen genoeg is om hun rollen en verantwoordelijkheden op natuurlijke wijze te begrijpen.

Hoe we werken

Hoe we werken
Onze gelaagde aanpak werkt zowel op executive als op delivery niveau; we organiseren ook de interacties tussen deze twee. Onze vaardigheden en begrip zijn uniek, wat zich manifesteert in het samenbrengen van kennis met betrekking tot de reis, de regulatory context, organisatie van complexe programma’s binnen de context van Agile, de kennis om verandering in een organisatie te verankeren, evenals het pragmatisme om te weten wanneer prioriteit te geven aan volwassenheid boven levering, en vice versa. We doen dit voor de hele keten, van de executive tot het teamniveau, zonder een extra imperium op te bouwen. De implementatie is aangepast aan uw vereisten, de volwassenheid van uw organisatie en uw ambitie – wij passen ons aan uw behoeften aan.

Thema's

Ontdek de andere thema’s waarin we u kunnen ondersteunen:

Regulatory Change

Wij bieden sterke regievoering over implementatie en change voor steeds complexere wettelijke vereisten.

Lees meer

Data Management

Wij helpen bouwen aan een herhaalbaar en auditable proces om uw Data Management te stroomlijnen.

Lees meer

Finance & Risk Data Engine

Wij brengen u in controle over uw datastromen – van de bron tot het product.

Lees meer

Sustainable Finance

Wij helpen financiële instellingen met de implementatie van duurzaamheidswetgeving en het integreren van duurzaamheidsrisico’s.

Lees meer

Corporate Governance (3LOD)

Wij helpen bij het opzetten en stroomlijnen van de risicofunctie.

Lees meer

Optimaliseer uw Agile way of working in de regulatory context.

Praat met Nick Prince of Janco Jordaan in een videogesprek.

Plan een gesprek
Of contact ons
Nick Prince Director
Janco Jordaan Consultant