Financieel Risico Management

De wereld van financieel risicomanagement verandert snel. Nieuwe technologieën verstoren de financiële sector en dwingen financiële instellingen hun processen aan te passen. Banken en verzekeringsmaatschappijen staan ​​onder zware controle van de toezichthouders en zijn verplicht zich te houden aan nieuwe wet- en regelgeving, waarbij ze vaak hun modellerings- en rapportageprocessen fundamenteel moeten veranderen. Tegelijkertijd rekken lokale en landenrisico’s (zoals Brexit) bestaande risicokaders op.

Bij ACE helpen we uw organisatie zich aan te passen aan de spelregels met een strategie die efficiëntie en solide resultaten bevordert. We gebruiken onze expertise om klanten te helpen bij het behouden van controle over hun portefeuille en de bijbehorende risico’s, terwijl ze zich aanpassen aan nieuwe technologieën en processen.

In een van onze vorige opdrachten hebben we ondersteuning geboden aan een wereldwijd opererende bank bij het implementeren van een end-to-end-capaciteit voor groepsrisico data ter ondersteuning van modellering en wettelijke rapportage. Dit omvatte het upgraden van de bestaande opzet van het programmamanagement voor de implementatie van de nieuwe capaciteit (governance, communicatie, rapportage, monitoring, risico- en probleembeheer, teambuilding).

Onze competenties

Ontdek de andere competenties waarin we u kunnen ondersteunen:

Operationeel Risico Management

Wij helpen u de controle te nemen over uw operationele risico’s

Lees meer

Compliance

Wij helpen u in het optimaliseren van uw compliance inspanningen

Lees meer

Regulatory en Management Reporting

Wij helpen u uw rapportages te stroomlijnen

Lees meer

Data, Technologie & Innovatie

Wij helpen u het maximale uit innovatieve technologie te halen

Lees meer

Strategy Execution, Change Management & Orchestration

Wij helpen u de implementatie van veranderende wet- en regelgeving te optimaliseren

Lees meer

Word een bewuste risiconemer.

Of contact ons
Vincent Pit Director