Data, Innovatie & AI

Verantwoordelijke inzet van AI in financiële diensten

Financiële instellingen staan onder hoge druk door de toenemende hoeveelheid regelgevingen, waaronder de CSRD, DORA en de aanstaande Europese AI-verordening, die hen voortdurend voor nieuwe uitdagingen stellen. Het is best uitdagend om overal aan te voldoen, alles bij te houden en het daarnaast strategisch in te zetten. 

Bij ACE begrijpen we dat het navigeren door deze complexiteit een strategische keuze vereist: voldoen aan de minimale normen óf deze uitdaging aangrijpen als een kans om klantervaringen te optimaliseren, medewerkers te ondersteunen en de operationele efficiëntie te verbeteren. Dit bevordert de digitale transformatie en risicobeheer en versterkt de concurrentiepositie van de organisatie. 

Met onze expertise in verantwoordelijke AI ondersteunen wij financiële instellingen bij het succesvol implementeren van AI in producten, diensten en processen rekening houdend met de impact die deze technologie kan hebben op mensen, de planeet alsook de organisatie zelf. Hierbij zijn de wijzigingen in wet- en regelgeving onderdeel van het verandertraject en staat het integreren en verankeren van de benodigde capaciteiten binnen de organisatie centraal. Hierbij maken wij gebruik van door ons ontwikkelde geavanceerde AI-technologieën om deze veranderingen te ondersteunen.

ACE als uw strategische partner

Onze aanpak stelt uw leiderschaps- en uitvoerende teams in staat om met essentiële inzichten en hulpmiddelen door deze complexiteit te navigeren. We verdiepen ons in de essentie van verantwoordelijke AI, niet alleen ter voorbereiding op aanstaande wetgeving zoals de AI-verordening, maar om op een verantwoordelijke en duurzame wijze volledig gebruik te maken van het potentieel van AI. We voorzien bestuursleden en leidinggevenden van de benodigde capaciteiten om gecontroleerd te sturen, en stimuleren een cultuur van innovatie gecombineerd met compliance.

Met ACE zal uw organisatie zich niet alleen aanpassen aan verandering, maar een belangrijke bijdrage leveren aan de vormgeving ervan. Door robuuste AI-capaciteiten binnen uw organisatie te ontwikkelen, ontstaat er een blijvende impact die verder reikt dan onze samenwerking. Ontdek hoe een samenwerking met ons uw organisatie veerkrachtiger kan maken door de groeiende druk van regelgeving om te zetten in mogelijkheden voor innovatie en leiderschap.

Onze competenties

Ontdek de andere competenties waarin we u kunnen ondersteunen:

Financieel Risico Management

Wij helpen u bij het bewust nemen van risico’s

Lees meer

Operationeel Risico Management

Wij helpen u de controle te nemen over uw operationele risico’s

Lees meer

Compliance

Wij helpen u in het optimaliseren van uw compliance inspanningen

Lees meer

Regulatory en Management Reporting

Wij helpen u uw rapportages te stroomlijnen

Lees meer

Strategy Execution, Change Management & Orchestration

Wij helpen u de implementatie van veranderende wet- en regelgeving te optimaliseren

Lees meer

Haal uw voordeel uit innovatieve technologie.

Of contact ons
Nick Prince Partner Regtech Solutions
Iris Wuisman Partner Regulatory Strategy & Innovation