Regulatory en Management Reporting

Oplossingen voor regelgevende en managementrapportage

Het totaal aantal (financiële) meldingen is omvangrijk en verschilt per bevoegd gezag. Naast wettelijke rapportages wordt besluitvorming op basis van tijdige, nauwkeurige en op feiten gebaseerde gegevens steeds kritischer.

ACE faciliteert het opstellen van een regulatory roadmap om te voldoen aan alle regelgevende en managementrapportagevereisten die van toepassing zijn op uw financiële instelling. We doen dit door een beheertool te maken waarmee u programma’s, initiatieven en andere acties kunt plannen op basis van de vertaling van wettelijke vereisten in datavereisten. We noemen dit Regulatory Roadmap 2.0, waarin de datums voor naleving van wet- en regelgeving, belangrijke deadlines binnen individuele programma’s, initiatieven en andere acties zijn opgenomen op basis van de feitelijke datavereisten. Om dit op te bouwen gebruiken we ons diepgaande begrip van financiële en risicodata-definities, data-elementen en datamanagement.

Wij begrijpen dat data de primaire bron is voor het plannen van activiteiten in de regulatory context en we hebben uitgebreide ervaring met het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van data. Robuuste wettelijke managementrapportages zijn het resultaat van een degelijk en zorgvuldig proces, waarin zowel de up-to-date regulatory requirements als ook de data-architectuur en -landschap worden geoptimaliseerd.

ACE kan u ondersteunen bij het creëren van een programmamanagementaanpak of het opzetten van een orkestratieteam om alle wijzigingen tijdig en soepel door te voeren. Zo’n aanpak of team kan helpen de werkdruk te beheersen die het gevolg is van steeds veranderende vereisten voor regelgevings- en managementrapporten. We hebben uitgebreide ervaring met het leiden van multidisciplinaire teams bij verscheidene financiële instellingen.

We werken met u samen om nieuwe of verbeterde capabilities te creëren. Onze diepgaande kennis en know-how gecombineerd met onze implementatiekracht garandeert een succesvolle en effectieve afronding van uw opdracht.

Onze competenties

Ontdek de andere competenties waarin we u kunnen ondersteunen:

Financieel Risico Management

Wij helpen u bij het bewust nemen van risico’s

Lees meer

Operationeel Risico Management

Wij helpen u de controle te nemen over uw operationele risico’s

Lees meer

Compliance

Wij helpen u in het optimaliseren van uw compliance inspanningen

Lees meer

Data, Technologie & Innovatie

Wij helpen u het maximale uit innovatieve technologie te halen

Lees meer

Strategy Execution, Change Management & Orchestration

Wij helpen u de implementatie van veranderende wet- en regelgeving te optimaliseren

Lees meer

Laat uw rapportage makkelijk lijken.

Of contact ons
Frank de Vocht Senior Manager
Pieter Vrieleman Senior Consultant